Bottendaal

Het Wijkwarmteplan Bottendaal is geschreven door de projectgroep Bottendaal Aardgasvrij. In deze projectgroep zitten bewoners, woningcorporatie Talis, netwerkbeheerder Liander en de gemeente Nijmegen. Zo'n 20 bewoners werkten in werkgroepen mee aan het plan. 

Samen hebben we het wijkwarmteplan Bottendaal opgesteld. Het wijkwarmteplan en de zienswijzen van het wijkwarmteplan voor Bottendaal zijn in april 2021 goedgekeurd door het stadsbestuur. Nu moet het nog vastgesteld worden door de gemeenteraad. Wilt u weten wanneer de raad spreekt en/of besluit over het onderwerp? Kijk dan op de agenda van de raad. Als het wijkwarmteplan wordt aangenomen, kunnen we op basis van dit plan verdere stappen zetten naar het aardgasvrij maken van Bottendaal. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd, bedankt.

Energie-adviesrapporten

De gemeente heeft een deskundig bureau energieadviezen laten maken voor veelvoorkomende woningen in de wijk. Woningen uit Bottendaal zijn hiervoor onderzocht. Bekijk de rapporten voor verschillende woningtypes in Bottendaal met de slimste stappen om energie te besparen en de woning te isoleren en verduurzamen. Ook kunt u hier de informatieavond terugkijken die plaatsvond op 12 januari 2021 (webinar).

Blijf op de hoogte

Het is belangrijk dat u als bewoner van Bottendaal op de hoogte blijft en meepraat over de weg naar een aardgasvrij Bottendaal. Een aantal keer per jaar verschijnt de nieuwsbrief Bottendaal Aardgasvrij. Met tips en inspiratie om energie te besparen, bewonersinitiatieven, bijeenkomsten en nieuws. Mis niet en meld u aan. 

Nieuwsbrieven

Bijeenkomsten

De (powerpoint)presentaties kunt u opvragen bij Erik Maessen; zijn gegevens staan hieronder.

Meer informatie 

Meer weten? Kom op woensdagmiddag van de even weken (week 2, 4,6 et cetera) tussen 14.00 en 17.00 uur naar wijkcentrum De Burghardt of neem contact op met de gemeentelijke gebiedsregisseur van Bottendaal Aardgasvrij: Erik Maessen, telefoonnummer 14024 of mail: e.maessen@nijmegen.nl

Let op: tijdens spreekuren houden wij ons aan de regels in verband met het coronavirus. Tijdens de volledige lockdown zijn er geen spreekuren in het wijkcentrum.