Onderzoek Buurt Energie Systeem Bomenbuurt-Oost

De gemeente Nijmegen heeft samen met Alliander, woningcorporatie Woonwaarts en burgerinitiatief Duurzaam Hengstdal gekeken of een deel van Hengstdal kan omschakelen op duurzame warmte. Het oostelijk deel van de 'Bomenbuurt' lijkt hiervoor het meest geschikt. Deze buurt kan namelijk niet worden aangesloten op een traditioneel warmtenet. Ook zijn de huizen niet geschikt voor individuele elektrische oplossingen, omdat ze niet voldoende geïsoleerd kunnen worden.

De 4 organisaties willen samen met de buurt onderzoeken of een Buurt Energie Systeem een goede oplossing is. Een Buurt Energie Systeem is nieuw. Daarom doen we eerst onderzoek naar de techniek, de financiën, en hoe bewoners zeggenschap krijgen en hebben.

Na het onderzoek heeft iedereen inzicht in de techniek, de financiën en de zeggenschap over het Buurt Energie Systeem. Dan pas beslissen buurtbewoners of ze mee willen doen met een Buurt Energie Systeem. Want het Buurt Energie Systeem wordt van de buurt.

Voor het onderzoek naar een Buurt Energie Systeem en de (eventuele) uitvoering van dit plan hebben we een subsidie aangevraagd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Meer informatie 

Lees de meest gestelde vragen en antwoorden over het Buurt Energie Systeem Bomenbuurt-Oost.

Meer weten? Neem contact op met de gemeentelijke gebiedsregisseur van Hengstdal Aardgasvrij: Erik Maessen, tel.:14024 of mail: e.maessen@nijmegen.nl