Hengstdal

Hengstdal doet mee aan 2 projecten die de overstap naar aardgasvrij willen bevorderen:

De gemeente, bewoners, woningcorporatie Woonwaarts en netbeheerder Liander spreken over hoe de wijk aardgasvrij kan worden. Dat gebeurt in de projectgroep Hengstdal Aardgasvrij, die onder leiding van de gemeente werkt aan het wijkwarmteplan. Hierin zitten ook leden van Stichting Duurzaam Hengstdal.

Stand van zaken wijkwarmteplan 

De deelnemers aan de projectgroep hebben al verschillende onderzoeken uitgevoerd naar welke warmtebronnen technisch mogelijk zijn. Uitgangspunt is dat alle woningen geïsoleerd worden tot gemiddeld label B.  Een onafhankelijk bureau gaat de verschillende opties met elkaar vergelijken. Als duidelijk is wat de beste oplossing is, bekijkt de projectgroep of en hoe dit betaalbaar is. De uitkomsten komen in het wijkwarmteplan te staan. De 1e versie van dit plan wil de projectgroep in 2019 met alle wijkbewoners bespreken.

Bijeenkomsten

Wijkworkshop op 6 of 13 november

De overgang naar aardgasvrij is een hele klus, waar de gemeente de wijk bij wil ondersteunen. Kom daarvoor naar 1 van de 2 wijkworkshops.

  • Op 6 en 13 november van 19.30 - 22.30 uur 
  • In De Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen

Informatieavond 'Leren isoleren'

Duurzaam Hengstdal organiseert op dinsdag 26 november een informatieavond over isoleren met Jan van de Veerdonk. De avond begint om 20.00 uur en is in het Montessoricollege. Graag aanmelden via de website Nijmegen-Oost.

Blijf op de hoogte

Het is belangrijk dat u als bewoner van Hengstdal op de hoogte blijft en meepraat over het wijkwarmteplan. Dit plan geeft zekerheid over de stappen die u kunt nemen. En over het tijdstip waarop de wijk echt van het aardgas af gaat. 

Bijeenkomsten

Heeft u problemen met het lezen van de (powerpoint)presentaties? Neem dan contact op met Erik Maessen, gebiedsregisseur van Hengstdal Aardgasvrij, via e.maessen@nijmegen.nl.

Meer informatie 

Meer weten? Neem contact op met de gemeentelijke gebiedsregisseur van Hengstdal Aardgasvrij: Erik Maessen, tel.:14024 of mail: e.maessen@nijmegen.nl