Hengstdal

De gemeente, wijkbewoners, woningcorporatie Woonwaarts en netbeheerder Liander spreken over hoe de wijk aardgasvrij kan worden. Dat gebeurt in de projectgroep Hengstdal Aardgasvrij, die onder leiding van de gemeente werkt aan de plannen voor de wijk. Hierin zitten ook leden van bewonersgroep Stichting Duurzaam Hengstdal.

Wijkwarmteplan klaar

Voor Hengstdal is nu het wijkwarmteplan klaar. Hierin staat welke stappen in de wijk gezet kunnen worden op weg naar een toekomst zonder aardgas. Welke alternatieven voor aardgas zijn er mogelijk in Hengstdal? Wat houden deze in? Welke beslissingen moeten wanneer worden genomen? En wat kan men op de korte termijn al doen? In het plan staat nog niet wat het beste alternatief is voor aardgas. En ook niet wanneer de levering van aardgas stopt, omdat dat dat nu nog niet eenduidig te zeggen is.

Het plan beschrijft wel wat vooruitlopend daarop al wel gedaan kan worden. Want welk alternatief het ook wordt, het is altijd belangrijk om minder energie te verbruiken. Bijvoorbeeld door woningen te isoleren. De gemeente en Duurzaam Hengstdal gaan de wijkbewoners en ondernemers hier de komende jaren bij helpen.

Bekijk het wijkwarmteplan en de nota met zienswijzen van betrokkenen hierop.

Wilt u liever een papieren versie van het volledige wijkwarmteplan ontvangen? Geen probleem. Stuurt u dan een mail met naam en adres naar aardgasvrij@nijmegen.nl of bel de gemeente met dit verzoek via telefoonnummer14024.

Het vervolg

De vervolgstap is het uitvoeren van de acties in het wijkwarmteplan. De start markeren we met een wijkevenement (als dat weer mogelijk is). We houden u op de hoogte via de nieuwsbrief.

Energieadvies voor verschillende woningtypes

De gemeente Nijmegen heeft energieadviezen laten maken voor de meest voorkomende koopwoningen in Hengstdal. Deze worden gepresenteerd tijdens een online informatieavond op woensdag 3 februari 2021 van 19.30-21.00 uur. U kunt meedoen vanuit huis, vanaf uw eigen pc, laptop, tablet of telefoon. Meld u aan op www.regionaalenergieloket.nl, vul uw postcode in en klik op de groene knop ‘Buurtactie Energiezuinig Wonen Hengstdal’. Klik daarna op ‘Aanmelden online informatieavond’ en schrijf u in. U krijgt dan een e-mail met de link naar de bijeenkomst.

Blijf op de hoogte

Het is belangrijk dat u als bewoner van Hengstdal op de hoogte blijft en meepraat over het wijkwarmteplan. Dit plan geeft zekerheid over de stappen die u kunt nemen op weg naar een aardgasvrije woning. En op een gegeven moment over het tijdstip waarop de wijk echt van het aardgas af gaat. 

Nieuwsbrieven

Bijeenkomsten

Meer informatie 

Heeft u problemen met het lezen van de (powerpoint)presentaties? Of wilt u meer weten? Neem contact op met de gemeentelijke gebiedsregisseur van Hengstdal Aardgasvrij: Erik Maessen, tel.:14024 of mail: e.maessen@nijmegen.nl