Wijkworkshop 6 en 13 november

In 2045 wil de gemeente Nijmegen stoppen met het gebruik van aardgas voor koken en het verwarmen van huizen/panden en kraanwater. Hengstdal is 1 van de wijken waar het proces is gestart om te komen tot een aardgasvrije wijk (we streven naar 2035). De gemeente Nijmegen onderzoekt sinds 2018 samen met bewoners uit de wijk de mogelijke alternatieven voor aardgas in Hengstdal en bekijkt welke aanpassingen vooraf in de wijk nodig zijn. De overgang naar aardgasvrij is een hele klus, waar de gemeente de wijk bij wil ondersteunen. Hoe? Dat bedenken we graag samen met u in 2 wijkworkshops op 6 en 13 november 2019.

Wat gaan we doen?

We bekijken wat we de afgelopen tijd hebben geleerd en welke kansen, mogelijkheden, drempels en problemen u ziet of verwacht bij de overgang naar aardgasvrije woningen. Bijvoorbeeld bij het isoleren van woningen, het besparen van energie of de keuze voor een alternatief voor aardgas. Het is niet de bedoeling om alleen tot opsommingen te komen. We gaan juist bedenken wat er nodig is om aan de slag te gaan. We willen er samen met u achter komen hoe de gemeente kan helpen om kansen te benutten en problemen op te lossen.

De ideeën uit deze workshops verwerken we in het Wijkwarmteplan voor Hengstdal. Dit plan vormt de basis voor hoe de gemeente en de wijk de overgang naar een aardgasvrij Hengstdal gaan aanpakken. We houden u op de hoogte van hoe het Wijkwarmteplan eruit gaat zien.

Hoe en wanneer?

We willen samen met u in een creatieve workshop aan de slag. We organiseren deze workshop 2 keer, op 2 avonden. Iedere avond kunnen 20 mensen deelnemen. De workshops zijn op woensdag 6 en 13 november van 19:30 tot 22:30 uur in Wijkcentrum De Ark van Oost (Cipresstraat 154).

U kunt zich tot 30 oktober aanmelden door een email te sturen naar aardgasvrij@nijmegen.nl onder vermelding van ‘Workshop Hengstdal’. Geef dan ook aan welke avond uw voorkeur heeft. U krijgt vervolgens van ons een definitieve uitnodiging voor 1 van de avonden.

Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken voor het opvragen van meer informatie over aardgasvrij Hengstdal, u aan te melden voor de nieuwsbrief of het stellen van vragen over aardgasvrij Nijmegen.