Wijkbijeenkomst Aardgasvrij Hengstdal

In 2045 wil Nijmegen stoppen met het gebruik van aardgas voor koken en het verwarmen van huizen/panden en kraanwater. Hengstdal is één van de wijken waar het proces is gestart om te komen tot een aardgasvrije wijk (we streven naar 2035). De gemeente is sinds december 2017 met de wijk in gesprek over hoe we dit kunnen gaan doen. Op 25 juni praten we u graag bij over waar we op dit moment staan. 

Het is belangrijk dat iedereen in Hengstdal betrokken is bij het proces. Om straks te weten wat er in de toekomst voor aardgas in de plaats kan komen en wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Weet u nog weinig over het onderwerp? Geen probleem. Dit is een prima moment om te komen luisteren. Kom vanaf 18.30 uur, zodat u helemaal wordt bijgepraat. Bent u al wel op de hoogte? Dan kunt u vanaf 20.00 uur aansluiten. 

Wanneer en waar

dinsdag 25 juni 2019 van 18.30 – 21.30 uur 
Canisiuscollege

Programma

18.30 – 19.00 uur: Inloop 
Met informatiestand over energiebesparing, isolatie van huizen en aardgasvrij wonen.

19.00 – 19.45 uur: Deel 1
Presentatie en vragenronde: Wat zijn de redenen om aardgasvrij te worden? Wat zijn de ambities van de gemeente? Waarom is in Hengstdal gestart met het proces om samen met de wijk te bepalen hoe Hengstdal een aardgasvrije wijk wordt? Wat betekent dit voor wijkbewoners? Wat is de planning en wie heeft welke rol?

19.45 – 20.00 uur: Pauze / inloop

20.00 – 21.00 uur: Deel 2
Opening door de wethouder Harriet Tiemens. Presentatie en vragenronde over:  Welke
alternatieven zijn al bekend, wat is een wijkwarmteplan, hoe kan ik meedenken, wat zijn de vervolgstappen?

21.00 – 21.30 uur: Ideeënmarkt
Stel vragen en deel uw ideeën, zorgen en wensen bij de stands met medewerkers van de 
gemeente en Duurzaam Hengstdal.

Hengstdal Aardgasvrij

Hengstdal is als één van de eerste wijken in Nijmegen gestart met de zoektocht naar alternatieven voor aardgas. De gemeente neemt samen met de wijk de tijd om te bekijken wat er moet gebeuren om aardgasvrij te worden. Wat is er bijvoorbeeld nodig om woningen energiezuiniger te maken? Wat kan er in deze wijk in de plaats van aardgas komen? Wat kost het allemaal en hoe kunnen we dat betalen? Hoe werken we naar een aardgasvrij Hengstdal toe? Wat kunnen we op korte termijn doen en wat later? De antwoorden op deze vragen schrijven we straks op in een wijkwarmteplan. De Stichting Duurzaam Hengstdal  denkt hierin mee en doet onderzoek. 

Nieuwsbrief

Kunt u er niet bij zijn? Abonneer u dan op de gemeentelijke nieuwsbrief Aardgasvrij Hengstdal. Dan houden we u op de hoogte van het vervolg. Stuur een mail met uw naam naar aardgasvrij@nijmegen.nl (vermeld in de onderwerpregel nieuwsbrief Hengstdal).