STAP IN! helpt bewoners Hatert en Hees met energie besparen

Komend jaar helpt STAP IN! bewoners van Hatert en Hees om energie te besparen. Doet u mee? Met een lagere energierekening houdt u geld over. En het is goed voor het klimaat. Van STAP IN! krijgt u tips hoe u energie kunt besparen. Ook krijgt u een uitnodiging voor activiteiten en gezamenlijke inkoopacties in de wijk. En u kunt de gratis SlimWonen App downloaden.

SlimWonen App

De slimme meter die veel woningen in Hatert en Hees inmiddels hebben, biedt veel informatie over het energiegebruik. De app maakt daar gebruik van en toont:

  • Hoeveel euro u per dag aan energie uitgeeft, en of dat veel is in vergelijking met anderen
  • Tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen
  • Informatie over besparen door over te stappen naar een andere leverancier, isolatie en zonnepanelen en slim vervangen van huishoudelijke apparaten
  • Uw eigen bespaardoel en uw bespaarscore

Ook kunt u deelnemen aan wedstrijdjes tegen uw maandelijkse voorschotbedrag, of kijken hoe uw wijk het doet als groep.

Brief met activatiecode

Om de app te gebruiken heeft u een activatiecode nodig. Alle bewoners van Hatert en Hees ontvangen een brief met hun persoonlijke activatiecode en meer informatie over STAP IN!. In de App Store of Google Play Store kunt u de app gratis downloaden en met de activatiecode een account aanmaken. De SlimWonen App is onafhankelijk (dus niet gekoppeld aan bijvoorbeeld één energieleverancier). De app voldoet aan de privacywetgeving en gaat zorgvuldig om met uw gegevens.

Dit is STAP IN!

  • STAP IN! is een project van de European Climate Foundation voor huurders en eigenaren van koopwoningen met subsidie van de Postcodeloterij. Het wordt uitgevoerd door Twinstone
  • De gemeente Nijmegen en de woningcorporaties Portaal, Talis en WoonGenoot ondersteunen STAP IN! Want energie besparen is de 1e stap op weg naar een energieneutrale, aardgasvrije stad in 2045
  • In Hees werkt STAP IN! samen met Duurzaam Hees

De wijken Hees en Hatert zijn gekozen, omdat hier kansen liggen voor verduurzaming van gebouwen van woningcorporaties en oudere particuliere woningen. Van de ervaringen in het project willen de partners leren wat wel en niet werkt om bewoners te inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met energie besparen en verduurzamen van woningen.

Meer weten?

Maak kennis met Duurzaam Hees

In Hees neemt een onafhankelijke groep enthousiaste bewoners al geruime tijd het voortouw in het verduurzamen van hun wijk: Duurzaam Hees. 
Woont u in Hees? Bekijk de website duurzaam Hees om op de hoogte te blijven van hun activiteiten en gezamenlijke inkoopacties.